Engelsk styckning nöt

Fotograf/bild: Caroline Ahlqvist, Kunskapskokboken ¤

Engelsk styckning nöt

(Engelsk styckning nöt)

Engelsk översättning chart beef cuts UK

Fransk översättning découpe du boeuf a la anglaise

Italiensk översättning parti di manzo inglese

Tysk översättning Englisches Rind einzelteile

Spansk översättning cortes de vaca inglés

Engelska styckningsdelar kan förekomma med varierande namn, liksom andra namn i andra engelskspråkiga länder som USA (se > USA-styckning nöt). Läs mer om varje styckdel, se högerkolumnen.

Engelska begrepp: Roast = större köttstycke, dvs. stek i Sverige. Steak = en tjockare skiva kött. Slice = tunn skiva. Joint = sammanfogad stek. Rib = revben. Chop = skiva med ben, dvs. kotlett. Frenched (på franskt vis) = avskalad benstump på kotlett (rack). Boned = urbenad.

Framdelskött:

  • Head = huvud. Muzzle = mule, cheek = kind, tongue = tunga.
  • Neck = hals.
  • Chuck = högrev. Chuck Eye, chuck roll, chuck tender = högrevskärna.
  • Breast (bröst) = bringa. Rib = revben.
  • Rib (revben): Fore rib/rib eye = entrecote. Thin rib = tunna spjäll (tunnbringa), Thick rib = tjocka spjäll (under bogen). Short rib = korta spjäll, kamben.
  • Brisket = bringspets.
  • Blade = bog. Top blade = fjäderbladsbog. Oyster blade i Australien.
  • Shin/leg (skänk/ben) = lägg.


Mittdelskött:

  • Loin (short loin) = kotlettrad.
  • Sirloin = biff, ryggbiff. Club steak = kotlett med ben. Porterhouse steak = T-benstek. A porterhouse = värdshus eller pub som säljer porter.
  • Tenderloin/fillet of beef = oxfilé.
  • Rump = rostbiff. Eye of rump. Även inklusive rumpsteken och lilla fransyskan. 
  • Flank (flanken) = kållapp. Thin flank, thick flank. Flank steak, flap steak = flankstek.
  • Skirt ("klänning", midriff = mellangärdet) = bringfästen. Skirt steak. Thick skirt = njurtapp.


Bakdelskött:

  • Round = kyl (lår och lägg).
  • Rump tail = rumpstek, rostbiffens förlängda del på ländryggen ovanpå ytterlåret.
  • Thick flank = fransyska. Cap of thick flank = lilla fransyskan. Round of thick flank = stora fransyskan. Flat muscle of thick flank = triangeln
  • Eye round = rullen.
  • Silverside (outside) = ytterlår.
  • Topside = innanlår.
  • Shin/leg (skänk/ben) = lägg.
  • Tail = svans.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-10

Läs mer

USA-styckning nöt

Film: List Of Beef Cuts And How To Use Them