Internt material Kunskapskokboken

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt (läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion). Vattenhalten i bakat mjukt tunnbröd är 25-30% och cirka 1 liter vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Att mer vatten dunstat bort än vätska som tillsatts beror på att mjöl innehåller vatten (~13%).

Enskild vara
Historia
Varianter

BUTIKSBRÖD

  • Brödtyp: karaktär
  • Smak:
  • (Näring)
  • Alternativ vara:
  • Försäljning:
  • Jämförpris:  Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
  • Förvaring:

Ingredienser:

Näring:
Tabell
Källa: Kunskapskokboken 2019

Hälsa:



BAKA:


SÅ ANVÄNDS

© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-