Maltsirap, brödsirap

Fotograf/bild: Cereal & Malt

Maltsirap, brödsirap

(maltsirap, brödsirap, baksirap = sirap med tillsatt maltextrakt från korn)

Engelsk översättning malt syrup = syrup with added malt extract from barley

Fransk översättning sirop de malt = sirop additionné d´extrait de malt d´orge

Italiensk översättning sciroppo di malto = sciroppo con aggiunta di estratto di malto d´orzo

Tysk översättning Malzsirup = Sirup mit zugesetztem Malzextrakt aus Gerste

Spansk översättning sirope de malta = jarabe con extracto de malta de cebada añadido

Brödsirap (maltsirap, baksirap) är sirap med tillsats av maltextrakt från korn. Malt ger en rund och fyllig smak och förbättrar bakegenskaperna. I Sverige finns sådan sirap benämnd brödsirap med cirka 20% malt. Läs mer > Sirap. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.

  • Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
  • Smak: Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap.
  • Alternativ vara: Mörk sirap.
  • Försäljning: Vanligt förekommande.
  • Jämförpris: Lågt, runt 25 kr/kg. Lås mer > Högt och lågt pris.
  • Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.

SÅ ANVÄNDS MALTSIRAP

Maltsirap gör matbröd mustigt och saftigt, samt förbättrar bakegenskaperna. Används inom bagerinäringen. Brödsirap är en konsumentprodukt som kan änvändas till både ljusa och mörka matbröd.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10

Läs mer

Sirap

Mörk sirap

Recept med Maltsirap, brödsirap

Det finns 9 recept med Maltsirap, brödsirap