Rucola groddas på liknande sätt som andra groddar.

  1. Skölj ett par matskedar torkade frön noga. Gör små satser som äts upp inom några få dagar. Blötlägg i 10-dubbla mängden ljummet vatten, de sväller kraftigt.
  2. Häll av vattnet i en sil, skölj fröna i ljummet vatten. Låt rinna av.
    Lägg fröna i en vid, stor glasburk och täck över med luftig duk.
    Ställ burken lätt lutande i mörkt, ganska varmt utrymme, idealtemperatur 25°C.
  3. Låt gro i 3-6 dagar. Groddar börjar synas efter 1-2 dagar.
  4. Skölj fröna två gånger per dag i ljummet vatten. Det är viktigt för att förhindra jäsning och mögel. Plocka bort hårda, icke grodda frön.
  5. Ställ groddarna ljust i några timmar, så blir toppbladen gröna och karotinrika (A-vitamin).

Smak: Påtagligt kryddig.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.

Läs mer

Odla rucola

Rucola