Vit sirap

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vit sirap

(vit sirap från betsocker)

Engelsk översättning white syrup from sugar beat

Fransk översättning sirop blanche de betterave à sucre

Italiensk översättning sciroppo bianco di barbabietola da zucchero

Tysk översättning weißer Rübenzuckersirup

Spansk översättning jarabe blanca de remolacha azucarera

Vit sirap är den ljusaste sirapen och har god söt smak. Utanför Norden är vit sirap sällsynt förekommande. I andra länder brukar "vit sirap" i stället uppfattas som sockerlag till drinkar eftersom namn på sirap och sockerlag är detsamma (läs mer > Om drinksmaksättare).

  • Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
  • Smak: Söt smak. I övrigt neutral smak.
  • Alternativ vara: Glukossirap, ljus sirap.
  • Försäljning: Förekommer allmänt i butik.
  • Jämförpris: Lågt, 20-25 kr/kg. Läs mer > Högt och lågt pris.
  • Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet, nästan obegränsad.

SÅ ANVÄNDS LJUS SIRAP

Vit sirap är lämplig att använda till bak av vetebröd och bullar, som håller sig mjuka och färska längre och blir lite godare, samt till pizza för att få mjuk och luftig botten. Vit Sirap används också i godis, glass och desserter.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-10

Läs mer

Sirap

Om vetebröd

Ljus sirap

Glykossirap, stärkelsesirap

Recept med Vit sirap

Det finns 7 recept med Vit sirap