Skantic wsm 100

Smörgåsgrill

(bordsgrill)

Smörgåsgrillar är elektriska "bordsgrillar" med vilka man lagar snabbt och enkelt varma fyllda smörgåsar t.ex. croque monseur (se Recept). Smörgåsgrillar tar 3-5 minuter att värma upp och grilltiden är 2-5 minuter. Lägg valfri fyllning på en smörgås, ost, skinka, tomater etc. Lägg en annan brödskiva ovanpå och lägg in i grillen. Om smörgåsen smöras på den sidan som ligger mot laggen får brödet snabbare färg och blir frasigare. Brödet fastnar inte i grillen om man avstår från fettet.

Några grillar är snäckformade, vilket ger vacker form, men dessa sluter inte till så bra runt om. Fyrkantiga sluter till bättre, så att fyllningen inte rinner ut. De har istället den nackdelen att det bildas en hårt kant runt smörgåsen. Det finns även fyrkantiga grillar, som delar brödet i trekanter. Grillarna rymmer 2 eller 4 dubbla smörgåsar. Moderna grillar har inställbar temperatur och löstagbara grillhällar med non-stickbeläggning för enkel rengöring. Handtaget skall vara värmetåligt.

Läs mer

Grilltest av Vår Bostad

Recept med Smörgåsgrill

Det finns 1 recept med Smörgåsgrill