Valencay }

Fotograf/bild: Behind-the-french-menu

Valencay }

(Valencay = fransk mjuk getost, AOC-klassad)

Engelsk översättning Valencay = French goat cheese, AOC-classified

Fransk översättning Valencay = fromage de chèvre, classé AOC

Italiensk översättning Valencay = formaggio di capra francese, classificato AOC

Tysk översättning Valencay = Französischer Ziegenkäse, AOC-klassifiziert

Spansk översättning Valencay = queso de cabra francés, clasificado AOC

Ursprung: Berry Centre, Frankrike. AOC 1998.

Osttyp: Getost av opastöriserad getmjölk. Form av stubbad pyramid 6-7 cm hög och med vikt 220 gram.

Ytskikt: Naturlig grå till blågrå skorpa med mögelskikt.

Snittyta:

Konsistens: 

Smak: 

Lagring: Mognadslagringen varar 11 dagar.

Fetthalt: 28%.

Förvaring:

Kommentar: