Mungböngroddar

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grodda bönor

(grodda mungbönor)

Engelsk översättning cultivate mung beans

Fransk översättning cultiver fèves de mung

Italiensk översättning cultivare fagioli verdi

Tysk översättning Mungobohnen kultivieren

Spansk översättning cultivar judías mungo

Grodda i första hand mungbönor som inte behöver förvällas innan beredning.

  1. Skölj noga ett par matskedar torkade bönor. Blötlägg dem i cirka 10 timmar.
  2. Häll av vattnet, skölj bönorna i ljummet vatten. Låt rinna av. Lägg bönorna i en vid, stor glasburk eller skål. Ställ burken lätt lutande i mörkt utrymme, täck över med en luftig duk. Utvecklas bäst i värme 25°C. Låt gro i 3-4 dagar.
  3. Skölj groddarna två gånger per dag i ljummet vatten under groddningstiden. Plocka bort hårda, icke grodda bönor.
  4. Ställ dem ljust i några timmar, så blir toppbladen gröna och vitaminrikare.

Smak: Spröda med mild, behaglig smak.
Förvaras i öppen plastpåse i kylen vid högst 8°C.
Skölj dem i vatten varje dag och före användning.
Hållbar 3-4 dagar. Bäst är att äta dem direkt.

Läs mer

Bönsläktet