Tysk översättning Schinkenwurst, Schinkensülze

Skinkkorv är en kokt påläggskorv liknande kokt medwurst av fläskkött med insprängda bitar av nötkött. Klassisk kryddning är lök, senapskorn och muskot. En nordisk variant av italiensk mortadella (se dito).

  • Korvtyp: Kokt påläggskorv, finmald köttmassa av fläskkött med bitar av nötkött, stoppad i stora fjälster (naturskinn). Läs mer Tillverkningsmetoder korv.
  • Smak: Mild, lättkryddad.
  • Alternativ vara: Kokt medwurst.
  • Försäljning: Mycket sällsynt förekommande i butik numera.
  • Jämförpris relativt annan huvudvara: Mycket högt för att vara tillbehör. Mer relevant är att jämföra med huvudråvaror som korv: Medellågt, cirka 100 kr/kg. Läs mer > Om prisjämförelser.
  • Förvaring: 0-4°C. Hållbar en vecka eller mer. Se förpackning.
  • Näringsvärden cirka: Protein 12-13%, fett 17-19%, kolhydrater 0-5%, salt 2-3%, vatten 63-67%, energi 220-225 Kcal/100g, verklig kötthalt runt 60%.

Schinkenwurst (ty. skinkkorv): Tysk skinkkorv kan vara olika slags maträtts- och påläggskorv där griskött ingår med varierande malningsgrad, kokt eller rökt. Även bredbar. Korv med skinkbitar enligt ovan brukar benämnas Schinken­sülze (sylta är enligt tysk terminologi också en korv). Se film via länk nedan > Schinkensulzn und Schinkenwurst. 



SÅ ANVÄNDS SKINKKORV


Skinkkorv används tunnskuret som  påläggskorv.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-09

Läs mer

Mortadella

Påläggskorv, leverpastej

Kokt medwurst

Om prisjämförelser

Tillverkningsmetoder korv

Film: Schinkensulzn und Schinkenwurst

Film: Schinkenwurst