Tempuramix

Fotograf/bild: The Foodist

Tempuramix

(tempuramjöl, tempura frityrsmet, tempurasmet)

Engelsk översättning tempura flour

Fransk översättning farine de tempura

Italiensk översättning farina di tempura

Tysk översättning Tempuramehl

Spansk översättning harina de tempura

Tempura är japansk friterad mat med speciell dippsås. Klassiskt är friterade jätteräkor och grönsaker med dippsås. Till frityrsmet används färdigblandad tempuramix (läs mer > Om tempura).

Tempuramix ("tempuramjöl") är en blandning av rismjöl och/eller majsstärkelse samt bakpulver. Äggpulver kan ingå. Det finns tempuramjöl att köpa i asiatiska butiker, men man kan också enkelt blanda själv. Blanda 3 dl vetemjöl med 1 msk majsstärkelse (Maizena) och 1 tsk bakpulver. Se recept > Tempura frityrsmet.


SÅ ANVÄNDS TEMPURAMJÖL

Mjölet blandas snabbt och lite slarvigt ihop med iskallt vatten, strax innan fritering. Se recept > Klassisk tempura.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12

Läs mer

Om tempura

Recept med Tempuramix

Det finns 4 recept med Tempuramix