Så bakas rågmjölsbröd med jäst }

Så bakas rågmjölsbröd med jäst }

Pågående arbete, text ej klar.

rågbröd på surdeg hemma.

 

  1. Uppvägning av ingredienserna
  2. Blötlägga tex klippt råg, eller andra hårda ingredienser (ett dygn föra trågning)
  3. Gör en skållning på råg och vatten.
  4. Aktivering av surdegen= mata surdegen så att den blir aktiv (ca 4 timmar innan jag ska tråga degen)
  5. Gör en autolys med surdeg och det Ölandsvete som jag också ska använda i rågbrödet.
  6. Trågar försiktigt tills degen når optimal gluten och därefter tillsätter jag salt och trågar ytterligare 2-3 minuter.
  7. Lägger degen i en plastback och viker den tre gånger var 50:e minut
  8. River eller formar degen beroende på konsistens.
  9. Slår upp degen till önskad form.
  10. Kalljäser degen i kylen över natten
  11. Pudrar och snittar degytan
  12. Bakar av brödet
  13. Mäter temperaturen på inkråmet
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj