Italiensk styckning lamm

Foto: Kunskapskokboken, teckning Caroline Ahlqvist ¤

Italiensk styckning lamm

(Italiensk styckningsschema lamm)

Italiensk översättning Tagli di agnello

Italiensk styckning lamm/får är likartad svensk styckning (se > Styckning lamm och får). Läs mer, se film > Grovstyckning lamm. Läs mer om styckdetaljer, se högerkolumnen. Notera costola = revben, costine = späll. Zenza osso = urbenad.

Carré e spalla:

  • Testa = huvud.
  • Collo = hals.
  • Carré di agnello = lammkarré, entrecote.
  • Spalla di agnello = lammbog.
  • Petto di agnello = bringa.
  • Stinco = lägg.

Schiena e petto:

  • Schiena di agnello = lammrygg, kotlettrad.
  • Sella di agnello = sadel. Lombo = länd, korsrygg (kotletter).
  • Lombata = kotlett/-rad.
  • Costolette, costine di agnello = lammracks.
  • Controfiletto di agnello = lammytterfilé.
  • Filetto di agnello = lamminnerfilé.
  • Petto = bringa, tunnbringa.

Cosccia:

  • Coscia iterno ("lår") = hel lammkyl med lägg och rostbiff (lår och ben). Mezza cosciotto = mittdel, dvs stek.
  • Scamone di agnello = rostbiff.
  • Stinco (skenben) = lägg.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-10.