Vitlöksstjälkar

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vitlöksstjälkar

(vitlöksstjälkar, senshyu)

Engelsk översättning garlic sticks, senshyu yellow

Fransk översättning tiges d´ail

Italiensk översättning gambi d´aglio

Tysk översättning Knoblauchstiele

Spansk översättning tallos de ajo

Vitlöksstjälkar (eng. garlic sticks) är stjälkar vanligtvis från en japansk löksort som heter senshyu och som också förekommer i vanlig lökform. Stängerna ser ut som salladslök.

  • Vikt/omvandling: 2 dm av färska pinnar motsvarar 1 vitlöksklyfta.
  • Smak: Mildare smak än vanlig torkad vitlök.
  • Alternativ: Vitlök, salladslöksstänger.
  • Säsong: Säljs färsk, sällsynt förekommande i svenska dagligvarubutiker. Sök i asiatiska butiker. 
  • Förvaras i kylskåp. Hållbar en vecka eller så. De är ganska luktfria när de förvaras i kylskåp.


SÅ ANVÄNDS VITLÖKSSTJÄLKAR

Vitlöksstjälkar äts ofta råhackade i en sallad, eller användas i maträtter motsvarande salladslök - hela eller skivade. Vanligt förekommande i asiatiska wokrätter.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-04

Läs mer

Vitlök

Piplök, salladslök

Film: Senshyu Yellow

Recept med Vitlöksstjälkar

Det finns 1 recept med Vitlöksstjälkar