Mat- och bakmargarin }

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mat- och bakmargarin }

(1. matlagningsmargarin, hushållsmargarin 2. bakmargarin, delikatessmargarin)

Engelsk översättning 1. cooking margarine 2. baking margarine

Fransk översättning 1. margarine cuisson 2. margarine pâtisserie, margarine ā feuilletage

Italiensk översättning 1. margarina cusinare 2. margarina fare il pane

Tysk översättning 1. Kochmargarine 2. Backmargarine

Spansk översättning 1. cocinar margarina 2. hornear margarina

Mat- och bakmargarin omfattar förekommer i olika varianter. Står det margarin i receptet avses vanligen hushålls­margarin. För stekning bör fetthalten vara minst 60%. Margarin lämpar sig ofta bättre till bakning än smör.

  • Hushållsmargarin med fetthalt 80-90% avsett för matlagning. Även mjölkfri variant förekommer.
  • Delikatessmargarin med fetthalt 80-90% och bredbar.
  • Bakmargarin med fetthalt 80-90% avsett för bakning.
  • Margarin 60% eller 40% fetthalt.
  • Margarine ā feuilletage (fr. "smördegsmargarin") är ett speciellt franskt margarin med smörsmak avsett till smördeg i bagerier. I Frankrike finns också Beurre de tourage (fr. "vändsmör") vilket är ett alternativ (se > Om smör). Läs mer > Om smördeg.

Förvaras kallt vid högst +10°C. Går att frysa.
Hållbarhet:  2 månader eller mer.

Omvandling fast: 1 dl = 95 g. 100 g = 1,05 dl.
Omvandling smält: 1 dl = 90 g. 100 g = 1,1 dl.

Läs mer

Om smör

Om smördeg

Recept med Mat- och bakmargarin }

Det finns 22 recept med Mat- och bakmargarin }