Klassificering sprit

Klassificering sprit

Klassificering av spritdrycker kan ske på många sätt. Spisa följer som grund den klassificering som System­bolaget tillämpar.

Kategori: Grupptillhörighet.

Ursprung: Leverantör, distrikt, land.

Pris 2011-04:  Kr/70cl,  Kr/liter.
Systembolaget nr 

Passar till/som ...

Serveringstemperatur: °C. Väl kyld 6-8°C. Kall 8-10°C. Källarsval 10-12°C. Sval 12-15°C. Svagt rumstempererat 16-18°C. Rumstempererad 18-21°C.

Alkoholhalt: Volym-%.

Färg: Omdöme enligt Systembolaget eller leverantör.

Doft: Omdöme enligt Systembolaget eller leverantör.

Smak: Omdöme enligt Systembolaget eller leverantör.

Lagring: T.ex. om drycket fatlagrats av producent, eller om drycken tål att lagras av konsument.

Råvara: T.ex.korn, potatis, agave etc.
Ekologiskt odlad, tillsatser.

Sockerhalt: Obetydlig < 5 gram/liter. Viss, 6-12 gram/liter. Måttlig, 20-35 gram/liter. Högt, 35-50 gram/liter. Mycket högt över 50 gram/liter.

Utmärkelser: Vunna priser, speciella omnämnanden.

Kommentar: T.ex. kommentar om producent.


Kopieringsmall:

Kategori: 

Ursprung: 

Pris 2011-07:  Kr/70cl,  Kr/liter.
Systembolaget nr 

Passar

 

Serveringstemperatur: Väl kyld 6-8°C. Kall 8-10°C. Källarsval 10-12°C. Sval 12-15°C. Svagt rumstempererat 16-18°C. Rumstempererad 18-21°C.

Alkoholhalt: %.


Färg:

Doft:

Smak:

Lagring:

Råvara:

Sockerhalt: Obetydlig < 5 gram/liter. Viss, 6-12 gram/liter. Måttlig, 20-35 gram/liter. Högt, 35-50 gram/liter. Mycket högt över 50 gram/liter.

Utmärkelser:

Kommentar:

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj