Intern mall för KockSkolan.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-

© Kockskolans provkök 2023-


SLÄKTE

Rödingar är biologiskt ett släkte inom
omfattande 

Förekomst

  1. art 1

Undergrupp arter ny sida?

Röding
art, beskrivning, kuriosa

Förekomst:  
  • Kött: Fast, halvfast, lös. Filéandel: Cirka 33%. Större fisk högre andel.
  • FetthaltMager fisk fetthalt (0-5%), halvfet fisk (5-20%) fet fisk (20-40%). Läs mer > Fetthalt i livsmedel.
  • Smak: Neutral mild smakrik Odlad kan ha lätt pelletssmak.
  • Alternativ vara:
  • Försäljning:
  • JämförprisLågt till högt. Läs mer > Om prisjämförelser.
  • Förvaring: Förvaras urtagen och kallt. Hållbar cirka 1 vecka. Kan frysas.

Andra förekommande namn:

Fiske


Odling


Miljö
:

Produktion:
http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fiskskaldjur-och-fiskprodukter---analys-av-naringsamnen-rapport-1-2012.pdf?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=Fisk%2c+skaldjur+och+fiskprodukter+-+analys+av+n%c3%a4rings%c3%a4mnen&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=78.82.171.75&_t_hit.id=Livs_Common_Model_MediaTypes_DocumentFile/_be5dc94c-cc3a-4760-94a0-aadcc0d15734&_t_hit.pos=4

Miljö:  WWF:

  • Bra val
  • Var försiktig: 
  • Låt bli:

www.fiskguiden.wwf.se

Hälsa/näring:


VIKT OCH PORTIONSVIKT

x

 

 Röding

Råvikt

Rens

Råkött

Tillagning

Lagat kött

av råvikt

Portioner

 Fjällröding urtagen

  750 g

-33%

500 g

-10%

450 g

60%

3

 Storröding urtagen

1500 g

-33%

1000 g

-10%

900 g

60%

6

Portionsberäkning: råvara, rens.


SÅ TILLAGAS ...

Andras recept:

Ansa:

Tillagning: tillagningstid

  • Koka: Hel, bit, skivor, bitar i soppa gryta Inkokt
  • Steka: panna wok bräcka panerad  
  • Halstra/grilla/fritera:
  • Ugnslaga:

SÅ ANVÄNDS...

Lax är vår mest använda matfisk.
Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.

Klassiska rätter:

  • x

© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-