Melatin (registrerat varumärke) är konserverings- och konsistensgivande medel. Det finns gul och röd Melatin.

Gul Melatin är ett konserverings- och förtjockningsmedel som är bra till gelé och marmelad av frysta bär eller frukter. Det gula melatinet måste tillsättas före sockret. Hållbar: 5 år.

Ingredienser: Druvsocker, förtjockningsmedel: äppelpektin (E440), surhetsreglerande medel: äppelsyra (E296), konserveringsmedel: natriumbenzoat (E211) och benzoesyra (E210).

Röd Melatin är ett vegetabiliskt geleringsmedel med konserveringsmedel som ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid. Kan användas utan sockertillsats. Hållbar: 4 år.

Ingredienser: Förtjockningsmedel: Karragenan (E407) & johannesbrödkärnmjöl (E410), konserveringsmedel: natriumbenzoat (E211) & kaliumsorbat (E202).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020
Läs mer

Pektin

Konsistensgivare

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj