Om bärsås, saftsås

Fotograf/bild: Mamma Elsa, Kokaihop

Om bärsås, saftsås

(fruktsås, bärsås)

Engelsk översättning fruit and berry sauce

Fransk översättning sauce aux fruits et baies

Italiensk översättning salsa di frutta e bacche

Tysk översättning Saftsauce

Spansk översättning salsa de frutas y bayas

Saft- och bärsås är klassiska enkla efterrättssåser. Se recept, klicka på recept till höger om bilden ovan.

  • Saftsås: Koncentrerad saft blandas med dubbel mängd vatten och cirka 1 msk potatismjöl. Saftsåsen kokas ihop till lagom konsistens. Med lite mer stärkelse i saften får man en kräm (läs mer > Fruktsoppa, fruktkräm, fruktkompott).
  • Bärsås består av bär som kokas samman med lite socker. Spädes med vatten för lagom konsistens. Silas om finare sås önskas.

SÅ ANVÄNDS BÄR- OCHSAFTSÅS

Bär- och saftsås används som tillbehör till efterrätter, flingor och gröt. Saftsås är klassiskt till risgrynsgröt och ostkaka.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-06

Läs mer

Fruktsoppa, fruktkräm, fruktkompott

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj