Om lammfärsbullar

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Om lammfärsbullar

(fårsmäcka, keftedes, bifteki, köfte, koftas)

Lammfärsbullar är köttbullar eller biffar av lammfärs. På Gotland tillagar man "fårsmäcka" vilket är lös färs som "smäcker till" i pannan (se dito recept). Det finns otaliga recept på lammfärsbullar i synnerhet i länderna runt Medelhavsländerna. En grekisk klassiker benämns keftedes, en annan kallas bifteki (se dito recept). I Turkiet finns "köfte" och i Mellanöstern "koftas" och så vidare. Läs mer > Köttfärsrätter.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-08
Läs mer

Lammfärs

Om köttbullar, köttfärsbiffar

Köttfärsrätter

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj