Grupper inom
Bakredskap:
Brödpensel används för att smörja bröd, kakor eller annat med smält smör och dylikt, samt för att pudra ut mjöl i trånga utrymmen. Brödpenslar finns i naturmaterial och numera även i värmetåligt gummimaterial (silikon). De senare är mer hygieniska, lättare att rengöra och håller formen diskad i diskmaskin, men är sämre när man vill pudra mjöl.
Brödborste behövs bland annat för att borsta en tunnbrödsdeg ren från mjöl innan bakning. Mjöl på deg bränns lättare än degen och kan ge bränd smak. Bäst är borstar av svinborst/hår, men man kan använda "målarborstar" som finns på byggvaruhus, förutsatt att borsten är tillräckligt mjuka.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-03
Recept med Brödpensel, brödborste
Det finns 7 recept med Brödpensel, brödborste
-
Tuttul från Dalarna, mjukt tunnbröd bakat med potatis
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tunnbröd bakat i ugn, mjukt eller hårt - grundrecept
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tunnbröd med jäst traditionellt bakat
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Baka hamburgerbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Håkan Johansson, bagare
-
Gifflar bakade på färdig smördeg
Tid: 20 min (+ 20 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Honungsglaserad rökgrillad skinka USA
Tid: 30 min (+ 4 tim 20 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tjocka tunnbröd bakat i stekpanna
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Sofia