Marinadspruta

Marinadspruta

(marinadspruta, lakespruta, köttspruta, doseringsspruta, saltspruta, saltinjicering)

Engelsk översättning marinade injector

Fransk översättning seringue a marinade

Italiensk översättning siringa per marinata

Tysk översättning Marinade Spritze

Spansk översättning jeringa para adobo

Marinadspruta (lakespruta, köttspruta) används för att salta/rimma eller marinera kött inifrån genom att spruta in en lösning. Det ger varan en jämnare saltning/marinering och smak­upplevelse jämfört med om varan läggs i lag. Man kan spruta in lösning direkt i kött, fisk, skaldjur, frukt, grönsaker och bakverk som munkar. Till bakverk kan man också använda en doseringsspruta med bred pip som man kan hitta på apotek. Det finns också stekpipetter i metall med ett smalt rör som tillsats (se > Stekpipett).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-08
Läs mer

Om inläggning, marinering, macerering ¤

Stekpipett

Recept med Marinadspruta

Det finns 7 recept med Marinadspruta