Så steks fågel }

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Så steks fågel }

(Så pannsteks fågel)

Fågel stek lite olika beroende på vilken sorts fågel som skall stekas.

  • Kyckling: Kycklingdelar är mört kött som med fördel kan stekas i stekpanna. En höna 1-2 år gammal måste tillagas under lång tid och passar bäst att kokas. Läs mer > Så steks kyckling, höns.
  • Hel mindre fågel bräseras (läs mer > Så bräseras fågel), eller ugnssteks (läs mer > Så ugnsteks fågel).
  • Stor fågel: Hel sådan steks bäst i ugn. Styckdelar kan stekas i panna, men måste efterstekas på låg värme under lock, eller efterstekas i ugn. Stektid beroende delarnas tjocklek.
  • Vildfågel: Till skillnad från tamfågel som gås, anka, kalkon och struts köpt i butik (som är mör), är det ofta svårt att veta om vildfågel är ung eller gammal vilket påverkar tillagningstiden. Läs mer, se respektive fågel.

STEKNING UNGFÅGEL I STEKPANNA

Stekning av mör fågel sker i princip som man pannsteker kyckling.  


Pågående arbete, text ej klar.

Läs mer

Om pannstekning

Om stekning

Om wokning

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj