Om koktider kött }

Foto: Provlagat av Kockskolan (Kunskapskokboken)

Om koktider kött }

Kokt kött: Finare mört nötkött som entrecote, biff och filé brukar inte kokas, men det förekommer. Enklare, segt kött behöver lång koktid. Läs mer > Så kokas, bräseras kött.


KOKTID NÖTKÖTT

Läs mer om tillagning, se respektive varuavsnitt, till exempel "oxkind".

  • Oxkind sjudes eller bräseras i 4-6 timmar tills mört.
  • Högrev sjudes 2-4 timmar tills mört.
  • Entrecote kokas normalt inte. Om så = högrev.
  • Oxbringa i bit 1-2 kilo sjudes 2-3 timmar, eller bräseras i 3-5 timmar. 3-4 kilo tar 6-7 timmar. Skuret i stora tärningar långkokas köttet 2-3 timmar tills mört.
  • Nötbog/märgpipa tillagas på samma sätt oxbringa.
  • Biff/ryggbiff/oxfilé/rostbiff kokas normalt inte.
  • Kållapp/flankstek skuret i stora tärningar långkokas
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj