Jan Heed

Jan Heed

Jan Heed (född 1949-) är bageri- och konditoribranschens nestor med mästarbrev såväl inom konditori- som bageriyrket med högar av utmärkelser och böcker på hyllan. Jan hed var föregångaren som ledde omvandlingen av bageri- och konditorbranschen i slutet av 1900-talet. Läs mer > Finbrödshistoria.
  • Utmärkelser: Werner Vögelipriset, franskt hedersdiplom för unikt konstnärskap, Allt om Mats Gyllene äpple och diplom för sin insats för den svenska gastronomin, Kiviks Guldäpplet, regeringens Choklad- och Kakaopris, Gastronomiska Akademiens Silvermedalj, Skåneländska gastronomiska Akademins diplom, och Saint Honoré-ordens medalj för insatser för svensk konditorikonst.
  • Tävlingsmeriter: Tredjeplats i det första världsmästerskapet inom konditoriyrket 1993, sjätteplats i Coupe de monde de la Pâtiserie 1995 och otaliga medaljer på internationella utställningar med sina karamellarbeten.
  • Böcker: Ett 15-tal böcker på svenska, varav 7 på engelska och några på norska och finska.

Läs mer, se hans hemsida via länk nedan. 

© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-05

Läs mer

Finbrödshistoria

Om finbrödsbakning, konditori

Jan Heed hemsida

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj