Mathistorisk Uppslagsbok

Mathistorisk Uppslagsbok

(Stora Matlexikonet, Omdöme 3 av 5 för mathistoriskt intresserade)

Mathistorisk Uppslagsbok

  • Kategori: Uppslagsverk.
  • Författare: Jan-Öjvind Swahn, docent i etnologi vid Lunds Universitet och i folkloristik vid Åbo Akademi. Han är Sveriges främsta auktoritet på mat- och kulturhistoria. Medlem i Gastronomiska akademien.
  • Förlag: Ordalaget Bokförlag 1999 & 2009.
  • Pris 2014: Mat Historiskt Uppslagsverk slutsåld. I antikvariat 150-200 kr. Stora Matlexikonet inbunden i kartong, cirka 200 kr inklusive moms.
  • Innehåll (över 300 sidor i bokformat): Allt från ABBA till örtkryddor.
  • Sammanfattning: Stora Matlexikonet är en fullmatad resa i matens och dryckernas värld. Uppslagsorden spänner över ett brett fält och tar bl a upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, drycker, kryddor. Här finns också översiktsartiklar om olika länders kök.
  • Recension av Kunskapskokboken: Initierad och välskriven med kul kuriosa. Dessvärre saknas mycket vilket är förklarligt av ämnets kollosala omfång.
  • Betyg: 3 av 5 för mathistoriskt intresserade.

Kunskapskokboken. Reviderat 2014-02

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj