degorgera

Fotograf/bild: Decanter

degorgera

(degorgera = avlägsna något, t.ex. blod från kött, salt från aubergine, eller fällning i champagne)

Engelsk översättning fr. dégorger = remove something, e.g. blood from meat, salt from eggplant, or precipitate in champagne

Fransk översättning dégorger = supprimer quelque chose, par ex. sang de viande, sel d´aubergine ou précipité dans le champagne

Italiensk översättning fr. dégorger = rimuovi qualcosa, ad es. sangue dalla carne, sale di melanzane o precipitato nello champagne

Tysk översättning fr. dégorger = etwas entfernen, z. Blut von Fleisch, Salz von Auberginen oder Niederschlag in Champagner

Spansk översättning fr. dégorger = eliminar algo, p. sangre de carne, sal de berenjena o precipitado en champán

degorgera (fr. dégorger = kräkas, avlägsna) innebär att blötlägga kött och fisk, med eller utan ättika, för att avlägsna blodrester och annat. Det kan också avse att salta något för att dra ut vätska eller beska, till exempel för aubergine. Även namn på metod för att rensa bort fällningen mellan jäsningsomgångar avseende mousserande vin/champagne.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj