Grilltider är alltid svåra att ange för att det är så många faktorer som påverkar. Hur het är grillvärmen? Blåser det ute? Hur tjock är varan? Är varan kall, rumtempererad eller förlagad? Därför tjänar angivna tider bara som allmänna normtal och det gäller att göra sin egen bedömning. Generellt gäller att man grillar i lä eller allra bäst under grillock, att varan bör vara rumstempererad och inte för tjock. Läs mer > Grilltips.

Pågående arbete, text ej klar.



Grundregel: Skaldjur grillas vanligtvis kort tid på hög värme. Knacka på färska musslor och ostron, stänger de sig inte då, så kasta dem. De som inte öppnat sig när de grillats kastas likaså.

Hälsa: Grillad mat skall aldrig svartbrännas. Svartbrända bitar skärs bort.

Grilltider normtal:

  • Räkor, scampi: Grillas hastigt, 1-3 minuter per sida i hög värme.
  • Pilgrimsmusslor: Grillas hastigt, 1-2 minuter per sida i hög värme.
  • Blåmusslor Grillas hastigt, 2-3 minuter per sida i hög värme.
  • Större mussor: Grillas 4-5 minuter på hög värme.
  • Ostron: Grillas 1-3 minuter på hög värme.
  • Grillad halv hummer: 2 minuter med köttytan mot glöden, vänd och pensla med matfett, lägg på garnering och grilla ytterigare cirka 2 minuter till fin bränd yta.
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj