Chokladmakarens handbok

  • Kategori: Konditori
  • Författare: Gustaf Mabrouk. Han är konditor och bagare som 2019 utsågs till världens bästa konditor på Årets världskonditor arrangerad av den internationella branschorganisationen UIBC.
  • Förlag: Bokförlaget Arena 2018
  • Pris 2021: 175-250 kr exkl. frakt.
  • Innehåll: 130 sidor A4-format. Rikt illustrerat. Beskriver allt från planta till choklad inklusive historik. Tillverkning kakao och choklad. Beskrivning hantverkschoklad och metoder. Temperering, praliner, chokladglass, chokladsorbet, chokladdryck med mera. Halva boken är recept (26 st).
  • Recension Kunskapskokboken: Bra kunskapsbok för blivande chokladmmakare och choklad­älskaren, begriplig även för noviser. Stilfullt utformad och illustrerad. Ett utmärkt komplement till bransch­föreningens bok "Konditori" som är mer teknisk och mer omfattande (se > Branschböckernas Bageri & Konditori). Kunde gärna ha innehållit fler recept i utbyte mot något mindre typsnitt och lite komprimerad layout.  
  • Betyg: För chokladintresserade 4,5 av 5 möjliga.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-05

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj