Hushållskvarnar

Fotograf/bild: H. W. Larsen

Hushållskvarnar

(kökskvarn)

Hushållskvarnar används för att sönderdela, mala något (läs mer > sönderdela). De finns för olika ändamål både elektriska och handdrivna, antingen för att mala ner varan så att den lättare kan tillagas och ätas, eller för att frigöra aromatiska ämnen.

  • Matkvarn (köttkvarn, moskvarn) används främst till att mala ner (segt) kött till färs så att det blir enklare att tillaga och behagligare att förtära, men också till annat som att passera frukt. Läs mer > Matkvarnar.
  • Kaffe- och kryddkvarnar används för att ta fram de dolda aromatiska ämnena i produkten. Läs mer > Kaffekvarnar, respektive kryddkvarnar.
  • Andra kvarnar är rivkvarn (mandelkvarn), grönsakskvarn och parmesankvarn. Läs mer > Övriga kvarnar.
  • Mixers: En annan form av finmalning är att mixa (läs mer > Matberedare, mixer).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05

Läs mer

sönderdela

Matkvarnar

Kaffekvarnar

Kryddkvarnar

Övriga kvarnar

Matberedare, mixer

Recept med Hushållskvarnar

Det finns 9 recept med Hushållskvarnar