Grilltider är alltid svåra att ange för att det är så många faktorer som påverkar. Hur het är grillvärmen? Blåser det ute? Hur tjock är varan? Är varan kall, rumtempererad eller förlagad? Därför tjänar angivna tider bara som allmänna normtal och det gäller att göra sin egen bedömning. Generellt gäller att man grillar i lä eller allra bäst under grillock, att varan bör vara rumstempererad och inte för tjock. Läs mer > Grilltips.

Pågende arbete, text ej klar.

Grundregel: .

Hälsa: Grillad mat skall aldrig svartbrännas. Svartbrända bitar skärs bort.

Grilltider normtal:

  • Oxfilé skiva 3-5 cm skiva:
    Blodig: Grillas 3 minuter per sida.
    Rosa: Grillas 4 minuter per sida.
    Genomstekt: Grillas 5 minuter persida.
  • Hel oxfilé, rostbiff: Grillas 30-50 minuter. Använd termometer.
    Blodig: Innertemperatur 50-60ºC.
    Rosa: Innertemperatur cirka 63ºC.
    Genomstekt: Innertemperatur 70-75ºC.
  • Entrecôte, biff: 1,5 cm tjock skiva grillas 2-4 minuter per sida.
  • Grillskiva av nöt: 1,5 cm tjock skiva grillas 3-5 minuter per sida.
  • Flankstek: 2 cm tjock grillas 6-8 minuter per sida.
  • Lövbiff: 0,5 cm tjock grillas 1-2 minuter per sida.
  • Lamkotletter: 2 cm tjock skiva grillas 3-5 minuter per sida.
  • Lammracks, kotlettrad: 600g grillas 15-20 minuter per sida.
  • Fläskfilé hel 450g grillas 30 minuter till innertemperatur 65-75ºC.
  • Fläskotlett, fläskkarré: 2 cm tjock grillas 4-7 minuter per sida.
  • Revbensspjäll i bit: 1,5-2 kg grillas i 1,5-2 timmar.
  • Tunna revbensspjäll skivad: Grillas 4-5 minuter per sida.
  • Grillspett: 3 cm tärningar grillas 5-8 minuter per sida.
  • Köttfärsbiffar: 2 cm tjocka grillas 4-5 minuter per sida.
  • Korv: Smala grillas 4-8 minuter, tjocka 10-15 minuter.
Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj