Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal pizzor: 4

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pizza capricciosa, en nyckfull pizza

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 25

Recept: 3040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 404 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 12 tim )

Se film, klicka på "Filip Poon" under bilden ovan.

  1. Tillred deg: Denna pizza är tillagad på kalljäst deg dagen före (tillagning 30 minuter + jästid 12 tim). Kan också tillagas på Italiensk varmjäst pizzadeg (½+2 timmar), eller Svensk pizzadeg (45 min+1 timme). Se recept via länkar nedan.
  2. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan). I filmen helt enkelt genom att mixa krossad burktomat med olivolja, oregano, salt och peppar. Ställ i kyl.
  3. Pizzasallad: Strimla vitkål. Tillsätt olja och vinäger. Krama vitkålen med handen några gånger. Ställ i kyl.
  4. Förvärm ugn i god tid (minst 30 minuter) på 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt, pizzasten om sådan finns.
  5. Forma: Baka 1 pizza i taget. Färdig degboll plattas ut och kavlas till rundlar. Eller med händerna på italienskt vis (se filmen, läs mer > Så lagas pizza). Om pizzaspade saknas, lägg degplattan på bakplåtspapper.
  6. Fyllning: Riv hårdost, strimla skinka och skiva champinjoner. Förbered eventuell annan fyllning (se kommentar). Fördela fyllningen på pizzan. Ringla lite olja över.
  7. Grädda i het ugn i 10-15 minuter beroende på tjocklek och ugnsvärme, tills genomgräddad och kanten fått fin brun färg och blivit knaprig.

Kockens kommentar

Pizza bakas av glutenrikt mjöl som durumvete, vetemjöl special eller vanligt vetemjöl. Traditionellt kalljäses degen och pizzan bakas i mycket het ugn (250°C+). För stora pizzor är en pizzaspade användbar (se > Pizzautrustning). Läs mer > Så lagas pizza.

Capricciosa: Pålägg är vanligen tomatsås, ost, skinka och svamp. Namnet capricciosa betyder nyckfull. Nyckfull för att ingredienserna kan variera. I Rom används även kronärtskocka, kokta ägg och prosciutto som pålägg.

Alternativ

Italiensk pizzasås

Pizzasallad

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Svensk pizzadeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem