Indisk lammgryta med yoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas lammbog >

 

 

Så grytkokas lammkött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Indisk lammgryta med yoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 665 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så grytkokas lammkött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt kött

Tillagning (1 tim )

  1. Tärna kött. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva morot. Riv ingefära. Hacka chili.
  2. Bryn kött, gul lök och morötter i omgångar i stekpanna. Lägg över i en gryta.
  3. Tillsätt alla kryddor, vitlök, ingefära och chili. Häll på buljong. Salta. Koka upp. Sänk värmen och sjud cirka 50 minuter tills köttet är mört.
  4. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Red grytan med ljus maizenaredning. Koka 3 minuter. Krydda med citronsaft.
  6. Servera med ris och yoghurt.

Kockens kommentar

Med "lammbog" avses ofta även tjockbringan, som också kan användas. Den är fettrikare och ger extra smak. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem