
Gremolata
(gremolata = hackad persilja, vitlök, citronskal, salt och peppar. Med olivolja= sås.)
Kalorivärden:
Fakta
Gremolata (it. gremolada) är en italiensk blandning av persilja, vitlök, citronskal (zest) salt och peppar som hackas eller mixas. Med tillsats av olivolja och citronjuice blir det en smaksättarsås. Gremolata används traditionellt som garnering av Ossobuco alla milanese, men passar i sin enkelhet till andra kötträtter. Se film, klicka på "Stephane" under bilden ovan. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.© Kunskapskokboken. Reviderat 202-03
Språk
gremolata = chopped parsley, garlic, lemon zest, salt and pepper. With olive oil = sauce
gremolata = persil haché, ail, zeste de citron, sel et poivre. A l´huile d´olive = sauce
gremolada = prezzemolo tritato, aglio, scorza di limone, sale e pepe. Con olio d´oliva = salsa
Gremolata = gehackte Petersilie, Knoblauch, Zitronenschale, Salz und Pfeffer. Mit Olivenöl = Soße
gremolata = perejil picado, ajo, ralladura de limón, sal y pimienta. Con aceite de oliva = salsa