Om bärsås, saftsås
(fruktsås, bärsås)
Kalorivärden:
Fakta
Saft- och bärsås är klassiska enkla efterrättssåser. Se recept, klicka på recept till höger om bilden ovan.
- Saftsås: Koncentrerad saft blandas med dubbel mängd vatten och cirka 1 msk potatismjöl. Saftsåsen kokas ihop till lagom konsistens. Med lite mer stärkelse i saften får man en kräm (läs mer > Fruktsoppa, fruktkräm, fruktkompott).
 - Bärsås består av bär som kokas samman med lite socker. Spädes med vatten för lagom konsistens. Silas om finare sås önskas.
 
SÅ ANVÄNDS BÄR- OCHSAFTSÅS
Bär- och saftsås används som tillbehör till efterrätter, flingor och gröt. Saftsås är klassiskt till risgrynsgröt och ostkaka.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-06
Språk
              
            
fruit and berry sauce
              
            
sauce aux fruits et baies
              
            
salsa di frutta e bacche
              
            
Saftsauce
              
            
salsa de frutas y bayas