
Ugnslagade köttfärsrätter
(Om köttfärslimpa, köttfärspaj, Om kålpudding, köttfärsgratänger)
Kalorivärden:
Fakta
- Köttfärslimpa (fr. pain de viande hachée) är en avlångt formad, ganska fast köttfärssmet tillagad i ugn. Se recept > Köttfärslimpa.
- Kålpudding (fr. chou farci = färserad kål) är ugnslagad köttfärs varvat med vitkål. Se recept > Kålpudding.
- Köttfärspaj (fr. tourte viande hachée) är köttfärsblandning i eller omsluten av en pajdeg. Se recept > Köttfärspaj. Andra länders köttfärspajer se > Om cottage pie med flera.
- Köttfärsgratänger (fr. gratin viande hachée) kan vara allehanda rätter med köttförs tillagad i ugn till exempel moussaka (se recept > Moussaka) som är ugnslagad köttfärsröra blandat med aubergine och ostsås. En annan är lasagne som är färs blandat med pastaplatter (se respektive recept).
- Färsfyllda grönsaker till exempel paprika, tomat, zucchini och lök, ja även svamp och äpple som gratineras i ugn. Se recept > Köttfärs i ugn, grilla.
- Färsfyllt bröd: Färs används på många andra sätt till exempel i bröd som ugnslags i form av piroger ( läs mer > Om piroger), tortillas (läs mer > Så tillagas tacos) och liknande.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-10
Språk
baked minced meat 1. meat loaf 2. cabbage pudding 3. minced beef pie 4. ground meat gratin
viande hachée au four 1. pain de viande hachée 2. chou farci 3. tourte viande hachée 4. gratin viande hachée
carne macinata al forno 1. polpettone 2. cavolo budino (?) 3. torta di carne macinata 4. gratin di carne tritata/macinata
gebackenes Hackfleisch 1. Hackbraten 2. Kohlpudding 3. Kohlpudding 4. Hackfleisch gratin
carne picada al horno 1. pastel de carne picada 2. budín de repollo 3. pasteles de carne 4. carne picada gratinada