mise en place

mise en place

(Mise en place = ställa allt på plats innan tillagning)

  • Kalorivärden:

Fakta

Mise en place (fr. ställa på plats) innebär att ställa i ordning allt som behövs inför tillagning av mat så att arbetet sedan kan fungera snabbt och smidigt utan uppehåll. Tidsåtgång som anges i recept inräknar inte den tid det tar att iordningställa allt inför tillagning. Sådan förberedelse innefattar till exempel att tina och ansa kött som skall beredas. Läs mer > förbereda.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02

Språk

Engelsk översättning

Mise en place = prepare before cooking

Fransk översättning

Mise en place = préparer avant la cuisson

Italiensk översättning

Mise en place = preparare prima della cottura

Tysk översättning

Mise en place = Kochen vorbereiten

Spansk översättning

Mise en place = preparar antes de cocinar

Bli medveten om vad du äter!