
Slätpersilja
(slätpersilja = mildare smak än kruspersilja)
Kalorivärden:
Fakta
Slätpersilja är en variant av bladpersilja och har, liksom dess vilda ursprung, släta flikiga blad till skillnad från kruspersilja som utvecklats senare (läs mer > Persilja). Slätpersilja kallas ofta felaktigt för bladpersilja, vilket är ett begrepp som omfattar både slät- och kruspersilja. Slätpersilja har något mildare smak än kruspersilja.
SÅ ANVÄNDS SLÄTPERSILJA
Slätpersilja används på samma sätt som kruspersilja (läs mer > Persilja). Slätpersiljan är vanligast förekommande i franska och italienska recept, medan kruspersiljan är vanligast i Sverige.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Språk
Latin: Petroselinum crispum var. neapolitanum
flat leaf parsley, italian parsley > milder taste than curly-leaf parsley
persil plat, persil de Naples > goût plus doux que le persil frisé
prezzemolo comun > sapore più delicato del prezzemolo riccio
glatte petersille > milderer Geschmack als Krause Petersilie
perejil liso > sabor más suave que el perejil crujiente