Slätpersilja

Slätpersilja

(slätpersilja = mildare smak än kruspersilja)

  • Kalorivärden:

Fakta

Slätpersilja är en variant av bladpersilja och har, liksom dess vilda ursprung, släta flikiga blad till skillnad från kruspersilja som utvecklats senare (läs mer > Persilja). Slätpersilja kallas ofta felaktigt för bladpersilja, vilket är ett begrepp som omfattar både slät- och kruspersilja. Slätpersilja har något mildare smak än kruspersilja.


SÅ ANVÄNDS SLÄTPERSILJA

Slätpersilja används på samma sätt som kruspersilja (läs mer > Persilja). Slätpersiljan är vanligast förekommande i franska och italienska recept, medan kruspersiljan är vanligast i Sverige.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10

Språk

Latin: Petroselinum crispum var. neapolitanum

Engelsk översättning

flat leaf parsley, italian parsley > milder taste than curly-leaf parsley

Fransk översättning

persil plat, persil de Naples > goût plus doux que le persil frisé

Italiensk översättning

prezzemolo comun > sapore più delicato del prezzemolo riccio

Tysk översättning

glatte petersille > milderer Geschmack als Krause Petersilie

Spansk översättning

perejil liso > sabor más suave que el perejil crujiente

Bli medveten om vad du äter!