Philadelphia
(Philadelphia® = amerikansk krämig färskost)
Kalorivärden:
Fakta
Philadelphiaosten presenterades första gången 1880 i New York. Namnet har den fått av staden med samma namn, som ansågs vara ostcentrum i USA. Det är idag världens mest sålda bredbara ost och saluförs i mer än 90 länder. När osten lanserades i Sverige 1968 såldes den från speciella Philadelphiabilar.
- Osttyp: Färskost (creem cheese) tillverkad av komjölk och grädde.
 - Ursprung: USA. Registrerat varumärke.
 - Tillverkning:
 - Form: Ostmassa.
 - Användning: Osten används mest som smörgåspålägg, men är mest känd som ingrediens i cheesecake. Den används på många andra sätt i matlagningen, som i såser, pajer och bakverk. Med florsocker och lite citronsaft är den god som glasyr.
 - Ytskikt: Vit, slät ostmassa.
 - Snittyta: Vit, slät ostmassa.
 - Konsistens: Krämig, bredbar.
 - Smak: Mild, lätt syrlig och gräddig. Förekommer smaksatt på olika sätt.
 - Lagring: Lagras ej.
 - Fetthalt: Mager, halvfet, eller helfet 3-30% fetthalt. Original 21-29%, Naturell 21,5%, Light 11%, Extra light 3%. 
 - Förvaring: +2 till +8°C. Oöppnad fpk håller 2-3 veckor
 - Kommentar:
 
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Språk
              
            
Philadelphia® = American cream cheese
              
            
Philadelphia® = fromage à la crème américain
              
            
Philadelphia® = queso crema americano
              
            
Philadelphia® = Amerikanischer Topfen, Weisskäse
              
            
Philadelphia® = queso crema americano