Kesella®
(Kesella® = svensk krämig färskost)
Kalorivärden:
Fakta
Kesella är Arlas varumärke för färskost med slät struktur. Läs mer > Om färskost.
- Osttyp: Krämig lågfetts färskost av komjölk. 
 - Ursprung: Arla, Sverige. Registrerat varumärke.
 - Tillverkning: Se > Om färskostar.
 - Form: Ostmassa.
 - Användning: Används till kalla såser, röror, fyllningar, patéer, bakverk, desserter. Fungerar bra i varma rätter som tillagas i ugn. I matbröd såsom i saffransbröd och i pajdeg rekommenderas Kesella lätt. Kan även användas till dessert t.ex. i fruktsallad, på morotskaka eller som tårtfyllning, samt som smörgåspålägg. Kesella går ej att koka.
 - Passande dryck: -
 - Ytskikt: Slät ostmassa.
 - Snittyta: Vit, jämn, slät textur.
 - Konsistens: Lös, halvfast ostmassa.
 - Smak: Fyllig, gräddaktig smak.
 - Lagring: Lagras ej.
 - Fetthalt: Mager ost, 1-10% fetthalt.
 - Förvaring: Kylskåp högst +8°C.. Hållbar cirka tre veckor i oöppnad förpackning. Kan frysas. Bör tinas i kylskåp.
 - Kommentar: Kesella förekommer även ekologisk och smaksatt på olika sätt avsett som dessert.
 
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Språk
              
            
Kesella® = Swedish cream cheese
              
            
Kesella® = romage à la crème suédois
              
            
Kesella® = formaggio crema svedese
              
            
Kesella® = schwedischer Frischkäse
              
            
Kesella® = queso crema sueco