Så bakas rågmjölsbröd med jäst }
Kalorivärden:
Fakta
Pågående arbete, text ej klar.rågbröd på surdeg hemma.
- Uppvägning av ingredienserna
 - Blötlägga tex klippt råg, eller andra hårda ingredienser (ett dygn föra trågning)
 - Gör en skållning på råg och vatten.
 - Aktivering av surdegen= mata surdegen så att den blir aktiv (ca 4 timmar innan jag ska tråga degen)
 - Gör en autolys med surdeg och det Ölandsvete som jag också ska använda i rågbrödet.
 - Trågar försiktigt tills degen når optimal gluten och därefter tillsätter jag salt och trågar ytterligare 2-3 minuter.
 - Lägger degen i en plastback och viker den tre gånger var 50:e minut
 - River eller formar degen beroende på konsistens.
 - Slår upp degen till önskad form.
 - Kalljäser degen i kylen över natten
 - Pudrar och snittar degytan
 - Bakar av brödet
 - Mäter temperaturen på inkråmet