Om efterrättssåser

Om efterrättssåser

(efterrättssåser)

  • Kalorivärden:

Fakta

Sås till efterrätt är varianter med olika konsistens, flytande, halvfast och stelnad. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.

  • Vaniljsås serveras ljummen eller kall, vanligtvis som efterrättssås. Passar speciellt väl till äppelpajer och smulpaj med äpple och kanel. Läs mer > Om äggkräm - vaniljsås, vaniljkräm.
  • Chokladsås är en klassiker till marängsviss och glass. Läs mer > Om chokladsås.
  • Kolasås brukar vara barnens favorit. Läs mer > Om kolasås, kolaglasyr.
  • Karamellsås är ett alternativ till kolasås med djupare smaktoner. Det finns tjock och tunn karamellsås.Läs mer > Om karamellsås. 
  • Bär- och saftsås passar till allehanda efterrätter. Saftsås är klassisk till Ris à la Malta. Läs mer > Bärsås, saftsås.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05

Språk

Engelsk översättning

dessert sauce

Fransk översättning

sauce pour dessert

Italiensk översättning

salsa dolce

Tysk översättning

Dessertsosse

Spansk översättning

salsa de postres

Bli medveten om vad du äter!