Om efterrättssåser
(efterrättssåser)
Kalorivärden:
Fakta
Sås till efterrätt är varianter med olika konsistens, flytande, halvfast och stelnad. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
- Vaniljsås serveras ljummen eller kall, vanligtvis som efterrättssås. Passar speciellt väl till äppelpajer och smulpaj med äpple och kanel. Läs mer > Om äggkräm - vaniljsås, vaniljkräm.
 - Chokladsås är en klassiker till marängsviss och glass. Läs mer > Om chokladsås.
 - Kolasås brukar vara barnens favorit. Läs mer > Om kolasås, kolaglasyr.
 - Karamellsås är ett alternativ till kolasås med djupare smaktoner. Det finns tjock och tunn karamellsås.Läs mer > Om karamellsås.
 - Bär- och saftsås passar till allehanda efterrätter. Saftsås är klassisk till Ris à la Malta. Läs mer > Bärsås, saftsås.
 
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Språk
              
            
dessert sauce
              
            
sauce pour dessert
              
            
salsa dolce
              
            
Dessertsosse
              
            
salsa de postres