
Färdiga tarteletter
(tartelett, mördegsformar)
Kalorivärden:
Fakta
Tartelett (fr. tartelette = "liten tårta") är enligt Akademiens Ordbok ett "litet, i form gräddat pastej- eller pajliknande bakverk av smördeg, eller mördeg, eller pajdeg med fyllning av bär, eller frukt, eller köttstuvning och dylikt vanligen serverat som för- eller efterrätt". För ändamålet finns tartelettformar (läs mer > Tartelettform, barquette). Se recept, klicka på tarteletter till höger om bilden ovan.Färdiglagade tartelettskal finns att köpa i handeln (bild ovan). Färdiga mandelmusslor är en form av tartelett (se dito).
SÅ ANVÄNDS TARTELETTER
Annrättningen fungerar som smårätt till exempel fylld med någon stuvning (se recept > Räktartelett), eller till bakverk (se recept > Chokladtartelett).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-09
Språk
tartlett
tartelette