Chermoula

Chermoula

(Chermoula = nordafrikansk kryddblandning )

  • Kalorivärden:

Fakta

Chermoula är en Nordafrikansk kryddblandning som används till kryddpasta och marinad. Populärt i algerisk, marockansk och tunisisk matlagning. Det finns många olika varianter, men basen består som regel av koriander, vitlök, spiskummin och salt. I kryddblandningen kan även ingå mald chili- eller kajennpeppar, paprikapulver, svartpeppar, kanel, eller saffran. Kryddningen blandas med matolja och citronjuice, eller används som torrkrydda. Beroende på ingredienser blir pastan brunröd eller klargrön.

SÅ ANVÄNDS CHERMOULA

Chermoula används företrädesvis som tillbehör eller smaksättare av fisk och skaldjur, men också till grönsaker och fisk. Klassisk till bland annat lever i Tunisien (se film via länk nedan > Recette de foie è la chermoula).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-05

Språk

Engelsk översättning

Chermoula = North African spice blend

Fransk översättning

Chermoula = mélange d´épices d´Afrique du Nord

Italiensk översättning

Chermoula = nordafrikanische Gewürzmischung

Tysk översättning

Chermoula = miscela di spezie nordafricane

Spansk översättning

Chermoula = mezcla de especias del norte de África

Bli medveten om vad du äter!