
Chermoula
(Chermoula = nordafrikansk kryddblandning )
Kalorivärden:
Fakta
Chermoula är en Nordafrikansk kryddblandning som används till kryddpasta och marinad. Populärt i algerisk, marockansk och tunisisk matlagning. Det finns många olika varianter, men basen består som regel av koriander, vitlök, spiskummin och salt. I kryddblandningen kan även ingå mald chili- eller kajennpeppar, paprikapulver, svartpeppar, kanel, eller saffran. Kryddningen blandas med matolja och citronjuice, eller används som torrkrydda. Beroende på ingredienser blir pastan brunröd eller klargrön.
SÅ ANVÄNDS CHERMOULA
Chermoula används företrädesvis som tillbehör eller smaksättare av fisk och skaldjur, men också till grönsaker och fisk. Klassisk till bland annat lever i Tunisien (se film via länk nedan > Recette de foie è la chermoula).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-05
Språk
Chermoula = North African spice blend
Chermoula = mélange d´épices d´Afrique du Nord
Chermoula = nordafrikanische Gewürzmischung
Chermoula = miscela di spezie nordafricane
Chermoula = mezcla de especias del norte de África