Kalvfilé }

Kalvfilé }

(kalvinnerfilé, kalvytterfilé)

  • Kalorivärden:

Fakta

Kalvfilé är köttet närmast ryggraden. På insidan benämt kalvinnerfilé och utsidan, kalvytterfilé (motsvarar biff på oxe). Köttet är magert cirka 3% fett.

Kalvfilé är en exklusiv råvara och än mörare än oxfilén, men med mildare smak. 

Kalvfilé steks både hel och skivad i panna eller i ugn.

Står det kalvfilé i ett recept avses i allmänhet innerfilé. Kontrollera även i butik att rätt vara erhålls, då innerfilén är av högre kvalitet och smak än ytterfilén.

Språk

Engelsk översättning

fillet of veal

Fransk översättning

filet de veau

Italiensk översättning

filetto di vitello

Tysk översättning

Kalbsfilet

Spansk översättning

lomo de ternera, prendedero de la ternera

Bli medveten om vad du äter!