Färdig potatisgnocchi
(potatisgnocci, potatiskroketter)
Kalorivärden:
Fakta
Potatisgnocchi (it. gnocchi di patate) är kokt pressad potatis som knådas samman med ägg, smör, vetemjöl och kryddor till ovala små kulor. Se recept > Potatisgnocchi. Det finns även annan slags gnocchi, läs mer > gnocchi. Gnocchi förekommer i handeln som fryst vara, eller som kyld halvfabrikat. Det finns också gnocchi av annat slag till exempel pastagnocchi (läs mer > Snäckpasta mm). Läs mer > Om gnocchi.
SÅ ANVÄNDS POTATISGNOCCHI
Fryst och färsk gnocchi värms upp i hett vatten en kort stund, tills genomvarma. Serveras främst som tillbehör till mat i stället för kokt potatis.
© Kunskapskokboken. Reviderat  2016-02
Språk
              
            
potato gnocchi
              
            
gnocchi de pommes de terre
              
            
gnocchi di patate
              
            
Kartoffel-Gnocchi
              
            
ñoquis de patatas