Kalvinnanlår }

Kalvinnanlår }

(kalvinnerlår)

  • Kalorivärden:

Fakta

Kalvinnanlår (fr. sous noix de veau) är de två musklerna på lårets insida. Innanlåret är mört, smakfullt och passar till stekning eller grytbitar. Köttet är magert, cirka 3% fett.

  • Köttkvalité:
  • Relativ fetthalt
  • Vikt: En normalstor skiva ā 1 centimeter tjock väger 150 gram, åtminstone i Kockskolans databas. Liten 100 gram, stor 200 gram.
  • Smak:
  • Alternativ vara:
  • Försäljning:
  • Pris:
  • Förvaring:


SÅ ANVÄNDS KALVINNANLÅR

Innanlåret passar att skäras i skivor och stekas i panna som schnitzel, eller bräseras som rulad i panna eller ugn. En wienerschnitzel är alltid gjord av tunt skivat kalvinnanlår, ibland missbrukas namnet. Görs schnitzeln på fläsk skall den kallas fläskschnitzel. Innanlåret skuret i bitar kan också användas kokt eller bräserat vilket lite lyxigt och onödigt dyrt.

Klassiska rätter med kalvinnanlår:

  • Wienerschnitzel är kalvinnanlår skuret i 1 centimeter tjocka skivor som bankas ut till dubbel storlek. En klassisk österrikisk sådan serveras inte med kapris eller ansjovis/sardell, det är ett svenskt påfund. Se recept > Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt vis.
  • Kalvrullader
  • Kalvkyckling är en kalvrulad.

Språk

Fransk översättning

noix de veau, sous noix de veau

Bli medveten om vad du äter!