Mat- och bakmargarin }

Mat- och bakmargarin }

(1. matlagningsmargarin, hushållsmargarin 2. bakmargarin, delikatessmargarin)

  • Kalorivärden:

Fakta

Mat- och bakmargarin omfattar förekommer i olika varianter. Står det margarin i receptet avses vanligen hushålls­margarin. För stekning bör fetthalten vara minst 60%. Margarin lämpar sig ofta bättre till bakning än smör.

  • Hushållsmargarin med fetthalt 80-90% avsett för matlagning. Även mjölkfri variant förekommer.
  • Delikatessmargarin med fetthalt 80-90% och bredbar.
  • Bakmargarin med fetthalt 80-90% avsett för bakning.
  • Margarin 60% eller 40% fetthalt.
  • Margarine ā feuilletage (fr. "smördegsmargarin") är ett speciellt franskt margarin med smörsmak avsett till smördeg i bagerier. I Frankrike finns också Beurre de tourage (fr. "vändsmör") vilket är ett alternativ (se > Om smör). Läs mer > Om smördeg.

Förvaras kallt vid högst +10°C. Går att frysa.
Hållbarhet:  2 månader eller mer.

Omvandling fast: 1 dl = 95 g. 100 g = 1,05 dl.
Omvandling smält: 1 dl = 90 g. 100 g = 1,1 dl.

Språk

Engelsk översättning

1. cooking margarine 2. baking margarine

Fransk översättning

1. margarine cuisson 2. margarine pâtisserie, margarine ā feuilletage

Italiensk översättning

1. margarina cusinare 2. margarina fare il pane

Tysk översättning

1. Kochmargarine 2. Backmargarine

Spansk översättning

1. cocinar margarina 2. hornear margarina

Bli medveten om vad du äter!