Matlagningsvete

Matlagningsvete

(Idealmjöl ®)

  • Kalorivärden:

Fakta

Matlagningsvete är specialbehandlat vanligt vetemjöl, extra lämpligt för att reda såser m.m. Mjölpartiklarna är större och jämnare än i vanligt mjöl och löser sig därför snabbare i vätska och kan lättare fördelas jämnt. Mjölet kan hällas direkt i kalla eller varma vätskor eftersom det inte bildar klumpar. Idealmjöl = Kungsörnens varumärke.

Hälsa/näring: Matlagningsvete har nästan samma näringsinnehåll som vanigt vete. Protein 10%, fett 2% och kolhydrater 74% varav 3% kostfibrer.

Omvandling: 1 msk/15 ml = 9 gram. 10 gram = 17 ml.


SÅ ANVÄNDS MATLAGNINGSVETE

Matlagningsvete används till redning av såser, till panering, pajer t.ex. smulpaj, pannkakor mm. Samma mängd som för vanligt mjöl. Redningsmängd se > Om stärkelsemjöl, redningsmängd.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-03

Språk

Engelsk översättning

wheat starch

Fransk översättning

fécule de blé

Italiensk översättning

amido di frumento

Tysk översättning

Weisestärke

Spansk översättning

fécula de trigo

Bli medveten om vad du äter!