Chokladmakarens handbok
Chokladmakarens handbok
- Kategori: Konditori
- Författare: Gustaf Mabrouk. Han är
konditor och bagare som 2019 utsågs till världens bästa konditor på Årets
världskonditor arrangerad av den internationella branschorganisationen
UIBC.
- Förlag: Bokförlaget Arena 2018
- Pris
2021: 175-250
kr exkl. frakt.
- Innehåll: 130 sidor A4-format. Rikt
illustrerat. Beskriver allt från planta till choklad inklusive historik.
Tillverkning kakao och choklad. Beskrivning hantverkschoklad och metoder.
Temperering, praliner, chokladglass, chokladsorbet, chokladdryck med mera.
Halva boken är recept (26 st).
- Recension
Kunskapskokboken: Bra
kunskapsbok för blivande chokladmmakare och chokladälskaren, begriplig även för noviser. Stilfullt
utformad och illustrerad. Ett utmärkt komplement till branschföreningens
bok "Konditori" som är mer teknisk och mer omfattande (se >
Branschböckernas Bageri & Konditori). Kunde gärna ha innehållit fler
recept i utbyte mot något mindre typsnitt och lite komprimerad layout.
- Betyg: För chokladintresserade
4,5 av 5 möjliga.
© Kunskapskokboken.
Reviderat 2021-05