Om fragipane

Om fragipane

(fragipane = italiensk mandelkräm till fintårtor, bakverk)

Engelsk översättning fragipane = Italian almond cream for pastries

Fransk översättning fragipane = crème de amande italienne pour pâtisseries

Italiensk översättning fragipane = crema di mandorle

Tysk översättning fragipane = italienische mandelkrem für Gebäck

Spansk översättning fragipane = crema italiana de almendras para pasteles

Frangipane är en italiensk mandelkräm som används till desserter, finpajer och bakverk. Består av lika delar (125g/sats) smör, socker och mandelmjöl, eller mald mandel och vetemjöl, samt ägg (100g). Kan smaksättas med vanilj, ingefära och dylikt. Blandat med en del crème pâtissière (tjock äggkräm, läs mer > Om äggkräm) blir konsistensen ännu finare. Se film, klicka på "Angela" under bilden ovan. Se recept Frangipane - mandelkräm till finpajer.

©
Kunskapskokboken. Reviderat 2020-01